LÄR KÄNNA INREDaren

Jag heter Alexandra Dahlén Jonason och det är jag som är inredaren bakom STUDIO &TIWH. 

Efter flera år som advokat på en affärsjuridisk advokatbyrå bestämde jag mig för att följa mitt kreativa hjärta och satsa på den karriär som jag alltid drömt om. Många av de egenskaper som jag har utvecklat under mina år som advokat har jag stor nytta av även i min roll som inredningsstylist. Noggrannhet, tydlighet och kundlojalitet är enligt mig viktiga byggstenar i en stabil och framgångsrik kundrelation.


Jag brinner för personliga hem, djärva färgpaletter, konceptinredning, fasta inrednings- och förvaringslösningar och specialtillverkade möbler. Min personliga inredningsstil är modig och sofistikerad men samtidigt lekfull. Den är minimalistisk men också varm tack vare genomtänkta färgval, väl valda textilier och inslag av naturliga material såsom olika träslag och stensorter. Jag inspireras framförallt av skandinavisk och italiensk inredningsdesign samt av formgivning, färger och design från 60- och 70-talet. 


Mitt främsta råd till dig som går i inredningstankar är: Våga gå utanför din comfort zone! Enligt min erfarenhet är det då de mest fantastiska miljöerna kan skapas.

STUDIO &TIWH.s inredningsstylist Alexandra Dahlén Jonason. Foto: Helena Johnsson